• Düğün Paketleri

    Düğün Paketleri

  • Avrupaya Her Şey Dahil Mobilyalar

    Avrupaya Her Şey Dahil

  • İndirimli Mobilyalar

    İndirimli Mobilyalar

  • Koltuk Takımı

    Koltuk Takımı

  • Yatak Odası Modelleri

    Yatak Odası Modelleri

  • Yemek Odası Modelleri

    Yemek Odası Modelleri

  • Genç ve Bebek Odaları

    Genç ve Bebek Odaları

  • Duvar Üniteleri

    Duvar Üniteleri

  • Metal Ahşap Mobilya

    Metal Ahşap Mobilya

  • Sehpa Modellerimiz

    Sehpa Modellerimiz

  • Dekoratif Ürünler

    Dekoratif Ürünler

  • Halı-Kilim

    Halı-Kilim

  • Mağazamızdaki Ürünler

    Mağazamızdaki Ürünler

  • Müşteri Evi Görselleri

    Müşteri Evi Görselleri

Hızlı Menü
avrupa mobilya hızlı teslimat

Bej Rengi ile Dekorasyon İpuçları

Bej Rengi ile Dekorasyon İpuçları

Bej rengi dekorasyonda her zaman güvenilir bir renk oluştur. Bu şık renk, oturma odasından mutfağa, koridordan yatak odasına kadar tüm yaşam alanları için rahatlıkla uygulanabilir. Yazımızda bu zarif nötr rengin özellikleri, bej rengi ile uyumlu renkler neler? gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Ayrıca ilham alabileceğiniz farklı bej tonları  ve bej rengi dekorasyon örnekleri sizleri bekliyor.

Yaşam alanlarını dekore ederken iş renk şema seçimlerine geldiğinde mekanın tarzı, büyüklüğü, aldığı doğal ışık miktarı gibi bir çok farklı ve önemli etken göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda klasik modern fark etmeksizin uzun yıllar modası geçmeyecek  garanti renklere yönelmek akıllıca olabilir.

Bej Rengi ile Dekorasyon İpuçları

Bej rengi, hem klasik hemde modern tarz iç mekan dekorasyonu için güçlü ve popüler bir renktir. Duvarda, mobilyalarda ve tekstil ürünlerinde sıkça tercih edilen bir renktir. İç mimar ve tasarımcıların bej rengini sıkça kullanmalarının pek çok farklı nedeni var. Fakat bir amatör olarak bej rengi dekorasyon çalışması yaparken, bu rengin daha etkileyici ve şık görünmesi için doğru renk şemaları tercih edilmelidir. Çünkü bir odanın dekorasyon kalitesini tek bir renk belirleyemez, doğru renklerle eşleştirme yapılmazsa oda donuk ve sıkıcı bir havaya bürünebilir. Dolayısı ile sıkıcı bir düzenden, daha parlak ve canlı bir iç mekan tarzı için bej rengi ile uyumlu renk tercih edilmelidir.

Bej rengin özellikleri

Renk uzmanları, bej renginin sakinleştirici ve rahatlatıcı niteliklere sahip olduğu yönünde ortak bir görüşe sahipler. Aynı zamanda bir iç mekanda kararlı ve güvenli bir his uyandırıyor. Her ne kadar rahatlatıcı bir renk olsa da, bej rengi bir mekanda sıkıcı ve donuk bir atmosfer yaratabilir. Bu tablo tabi ki bejin yanında eşlik edecek renk şemalarına göre farklılık gösterebilir. Diğer yandan zamansız ve modası hiç geçmeyen bir renk olduğunu düşünürsek, ben rengini evin en çok ziyaret alan odaları için kullanmamanız için hiç bir sebep yok. Oturma odası, misafir odası yada yatak odası gibi odalar için bej rengi hiç riske girmeden şık bir stil oluşturmak isteyenler için ideal bir renktir.

Bej rengi tonları

Bej bir çok farklı tona sahip olan bir renktir. Koyu tonlardan açığa kadar pek çok tonu vardır ve her tonun farklı etkilere sahiptir. Boya markalarının renk kataloglarına göz atarsanız bej renk altında onlarca farklı renk ile karşılaşabilirsiniz. Hatta bu nasıl bej rengi? diyebileceğiniz tonlar karşınıza çıkabilir. Sarıya kaçan bej tonlarından, kırmızıya doğru farklı bir çok tonu bulunuyor. Dolayısı ile bu rengi öne çıkarırken, mekanın konumu, büyüklüğü ve aldığı güneş ışığını mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir. Katalogda beğendiğiniz bej tonu, evinizde aynı etkiyi vermeyebilir. Sahra beji, ıslak kum beji, kumsal beji, doğal bej ve belce beji kullanımı popüler bej rengi tonları arasında geliyor.

Sıcak ve soğuk alt bej tonları

Bejin ten rengi, krem, devetüyü, vb. isimlerde çok sayıda renk tonunun mevcut olduğunu unutmayın. Hangi renk tonunun hangi renkle eşleştiğini bulmak için bej renginin altında yatan ipuçlarını incelemek önemlidir. Örneğin bej renkli duvarın yanındaki güneş ışığı alan bir kısıma beyaz bir kağıt parçası koyun. Sıcak veya soğuk bir renk paleti ile daha iyi çalışıp çalışmayacaklarını anlamak için alt tonları karşılaştırın ve inceleyin. Sıcak bej, alttaki renge bağlı olarak sıcak veya soğuk renk şemalarını tamamlayacaktır. Örneğin, kırmızıya dönük sıcak bir bej, paslı kırmızılar, kahverengiler ve siyah dokunuşlarla dengelenirken, sarıya kaçan bir bej tonunu bazı maviler tamamlayabilir. Soğuk bir bej rengine yatıştırıcı bir etki için lavanta, soluk gümüş ve sakin gri içeren pastel renklerle eşleştirmeyi deneyin.

Bej rengi ile uyumlu renkler / öneriler

Bej ile ilişkili özellikler ve mekanda ortaya çıkacak etki eşlik ettiği renklere göre değişecektir. Yani tercih edeceğiniz dekorasyon stiline göre, bejin yanına buz mavisi, sıcak pembe yada diğer tonları seçmeden önce bol bol bej rengi dekorasyon örnekleri incelemekte fayda vardır. Tabi ki şıklığı garanti eden ve tüm riski ortadan kaldıran beje yakışan renkler var, örneğin beyaz ve kahve tonları gibi renkler. Bej – beyaz kombinasyonu mekanda çok ferah aynı zamanda şık bir görsel oluşturur. Daha dengeli, sakin bir görünüm için beyaz ve kahverengi tonları zahmetsiz şıklık elde edilebilir.

Eğer bej rengi odaklı bir dekorasyon tercih edilecek ise, seçilen bejin tonuna göre renk şemaları kullanılmalıdır. Örneğin bej renginin sarıya yakın tonları olduğu gibi, griye çalan tonları da var. Eğer daha sıcak, davetkar bir iç mekan stili için sarıya dönük bir bej tonu kullanılacak ise, oda içinde farklı yeşil ve mavi gibi dikkat çekici ve rahatlatıcı renkler yer alabilir.

Farklı bir örnek verecek olursak, bej kullanarak hareketli, enerjik bir iç mekan dekorasyonu yapılacak ise, dikkat çekici renk tonları bej yanında kullanılabilir. Kırmızılar, turuncular, sarılar, yeşil ve maviler bu tarz canlı bir mekan için bej yanına yakışan renkler arasında sıralanabilir. Aynı zamanda mavi ve yeşil dekorasyona tazelik ve ferahlık kazandıran renklerdir. Kırmızıya alternatif olarak mercan rengi tercih edilebilir. Fakat çok ilgi çeken bir renk olduğundan mekanda belli odak noktaları için kullanılması daha uygun olacaktır.

Bej koltuk takımı yada bej duvar boyası

Mekanda kullanacağınız bej renk tonu kadar, bej rengi nerede kullanacağınız da önemlidir. Örneğin bej duvar boyaları tercih edilecekse mekanın kalanında, özellikle oturma takımları ve mobilyalarda dengeli bir görünüm ortaya çıkması gerekir. Bej rengi koltuk takımı kullanacaksanız tercih edeceğiniz halıyı odak noktası haline getirmek için, dekorasyon stiline göre farklı kırmızı tonları tercih edilebilir. Bu durumda mobilyalarda bej kullandığınız için duvar rengi olarak açık bir tona yönelmeniz gerekir. Bu şekilde göz yormayan, düzenli ve son derece şık bir dekorasyon örneği ortaya çıkacaktır.

Aksesuar seçimlerinde yine dekorasyon tarzına bağlı kalacak şekilde, dikkat çekici ve parlak renk tonları kullanılabilir. Örneğin, elektrik mavisi, cam göbeği, turkuaz gibi. Eğer feminen bir stil isteniyorsa farklı pembe tonları rahatlıkla kendine yer bulabilir.

Dekorasyonda bej rengi kullanımı

Bej rengi yanında hiç riske girmeden kullanabileceğiniz 3 ana nötr rengi sıralayacak olursak; Siyah, beyaz ve gri, sadece diğer tonlarla eşleştirmek için değil, aynı zamanda arka plan oluşturmak için de idealdir. Bu ana renkleri evinizin ve kişisel tarzına göre farklı canlı renk tonları ile çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Aksesuarlar bu noktada mekana yeni bir renk katmak için harika ögelerdir.

Bej ile modern bir stil

Bir odada zarif ve sofistike bir hava yaratmak için nötr renkleri birleştirmeyi deneyin. Ancak bu renklerin süslediği nesnelerin odanızın görünümüne katkıda bulunduğundan emin olun. Bej ile karıştırılmış metaller ve camlar modern bir renk şeması oluşturur. Mekana ekstra karakter katmak için, duvar rafına, kitaplığa veya masaya geometrik vb şekillerde şık figürler ekleyebilirsiniz. Metalik gri ve cam sehpalar modern bir etki sağlayabilir.

 

Paylaş